please leave ur link. tQ~

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Contest Saya Dan Cermin Mata..

Assalamualaikum..

Pagi-pagi lagi dah dapat noti dari acap a.k.a acapmarcella. die dok tag aku kat entri die lagi. terbaik laa Acap uuiii!!

Dah dah, kau Acap jangan nak tacing-tacing dengan aku lak pasni. hahaha. Aku pulak baru teringat aku ade gambar pakai spect, even memang tak pakai pun selama nie. Hope sampai bila-bila mata aku ni sihat walafiat. Amin.

Contest nie create by cik comel Lya Idma. Biasalah bila nak join contest nie macam-macam terma dan syarat die. As usual, copy banner laa.




Oke, done ! sekarang gambar yang aku pulak. Agak-agak comel tak macam owner contest nie? haha. #gelak sopan. ^^'




Gambar nie masa kuar dengan tersayang masa time aku praktikal dolu-dolu. Tapi gambar nie fresh lagi tau. haha. Sebab baru publish kat belog. Macam yang korang nampak gambar ni dalam kereta. Yups, memang pun. Time tu ontheway balik ke Batu Pahat dari Melaka. Speacial nya gambar ni sebab kat sebelah tu ada tersayang. haha. Die dok testing sunglasses baru, aku pun try la sunglasses aku. hehe.

Bile pakai sunglasses nie aku rasa dunia aku gelap semacam la. haha. Aku memang tak biasa pun dengan spect-spect nie. Kadang-kadang gatal je tangan aku ni nak pakai gak. haha. Oke, comel kan kan kan. hahhaa.

Cukup laa bebelan aku tu. Eh nak tag sape pulak nie. Oke oke, dah jumpe da.


Harap maklum yea, sume nama yang di tag tu masih "cik" lagi yea. #tak ada kaitan pun. hahha

#Done acap done ! jangan nak tembak-tembak aku lak. aku tak bersalah !!

Saturday, July 16, 2011

Bermimpi Buruk..

Assalamualaikum..

Apa yang korang faham pasal mimpi? mimpi yang baik dan mimpi yang buruk? Kata orang mimpi tu mainan tidur, mimpi tu juga kadang-kadang membawa petanda yang baik mahupun buruk. Kita sendiri yang mentafsir mimpi tu.

So kali ni aku nak berkongsi tentang apa yang aku mimpi. Mostly, bila nak tidur kita dinasihatkan mengambil wuduk dan membaca surah-surah ringkas agar tidur kita tidak diganggu oleh syaitan. Macam mana pulak kalau kita dah berbuat demikian tapi masih bermimpikan yang buruk-buruk?





Bila nak tidur malam, memang aku buat apa yang di suruh. Berwuduk, baca surah-surah pendek, baca ayat Kursi dan sebagainya lah. Tapi kali ni aku tak tahu dimana silapnya sehingga aku bermimpi akan kematian seseorang yang aku sayangi dan cintai. Gambaran mimpi tu jelas sekali sehinggakan aku terjaga lalu menangis. Aku sedih. Apakah itu petanda? Astagfirullah Hal Azim. Belum pernah aku bermimpi sedemikian.

Aku bukan pentafsir mimpi yang terbaik. Jadi aku tak tahu apa kaitan mimpi tu. Semua yang ada difikiran aku cuma 'mungkin'. Jadi ia belum boleh dikatakan benar akan berlaku. Mati tu pasti. Kita tak boleh menolak takdir dariNya.

Dari Abu Hurairah radhiallahu anhu dari Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bahwa beliau bersabda:

“Kenabian tidak ada lagi selain berita-berita gembira.” Para sahabat bertanya, “Apa yang di maksud dengan khabar-khabar gembira?” Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam menjawab, “Mimpi yang baik.”

Jelas kan yang mimpi itu khabar berita yang baik. Semoga si dia dalam perlindungan Allah SWT. Amin.



Thursday, July 7, 2011

kembali normal.. haha


selamat pagi sume.. kenapa tak tido lagi nie ha?? nak kena rotan ke?? meh mehh.. haha. # apo la minah senget ni membebel, dah la tak reti tiduq.. alahaaaiii..

maaf ler kengkawan, nie kes report tgendala sudahh.. even report aku dah siap, tapi msih ada lg yg patut di touch up bagai. then,aku ni ada niat murni tau.. cehcehcehhh.. tolong kengkawan nie wat report dorang.. bbaik hati kan? mulia tau tolong orang dalam kesusahaannn..

eh kenapa tibe2 lari topik nie?? haha.. okeoke.. aku cuma nak bagi tau aku dah kt uma sewa, then naik sem baru.. #even belum daftar tamat praktikal lagii.. jumaat nati baru nak pergi daftar.. yes! aku akan jumpe darls.. haha.. 7bulan terpisah weii.. 7bulan memendam rindu.. alahaaiii..

now, aku dah abes membebel then nak pergi tidur. esok ada meeting dgn lecture.

so mood aku sekarang macam ni..








happy sebab dah jumpa buah hati. then akan berjumpa dengan darls! ^_____^

sekiann...~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...